Ontvangst Chorgemeinschaft Halberstadt

CANTUS VOCUM GENK ONTVING CHORGEMEINSCHAFT HALBERSTADT DUITSLAND

Van donderdag 14 mei 2015 tot zondag 17 mei 2015  werd de CHORGEMEINSCHAFT HALBERSTADT Duitsland ontvangen door het gastkoor CANTUS VOCUM GENK.

De verwelkoming, na twee jaar koorvriendschap, gebeurde in de Twinestone Lodge op Kattevenia waar de gasten verbleven tijdens hun vierdaags bezoek aan Genk. Na een rijkelijke BBQ voor de gasten en de koorleden van Cantus Vocum werd de eerste avond gezellig afgesloten met koorgezang en  het ophalen van de vele verhalen van twee jaar geleden toen Cantus Vocum te gast was in Halberstadt.

Een uitstap naar Antwerpen, met een toeristische rondrit en een bezoek met gids aan de St.-Pauluskerk, stond vrijdag 15 mei op het programma. Op zaterdag trokken ze naar de historische stad Tongeren waar ze, onder de begeleiding van een enthousiaste gids een stadswandeling maakten en o.a. vol bewondering waren over de basiliek en het begijnhof. Daarna was het tijd voor een repetitie in de kerk van Termien.

Om 20 uur werd het Europees Lenteconcert ingezet met een inleiding door voorzitter Gilberte Mantels en een sympathieke toespraak door schepen Anniek Nagels. De talrijke toeschouwers genoten daarna van het gevarieerd vocaal programma van beide koren, afgewisseld door het instrumentaal intermezzo van het HWZ-ensemble (Harmonie Waterschei-Zwartberg). Chorgemeinschaft Halberstadt stond onder de kundige leiding van Kerstin Kwoizalla en voor de muzikale leiding van Cantus Vocum zorgde dirigent Jan Gabriëls.

Na dit geslaagd concert werd er nog  gezellig nagepraat met een drankje en een hapje in Brasserie Carré. Op zondagmorgen namen we met veel vriendschap en een lied afscheid van Chorgemeinschaft Halberstadt.

Alweer een geslaagde activiteit van Cantus Vocum Genk na hun eigen concertreis naar Barcelona in april.  Een welgemeende proficiat aan alle koorleden voor hun inzet.