CANTUS VOCUM  GENK zong in en rond BARCELONA.

Van vrijdag 10 april 2015 tot donderdag 16 april 2015 reisde CANTUS VOCUM GENK naar Barcelona en omstreken.

Na inkwartiering in een hotel in Lloret de Mar, bracht het koor op zondag 12 april een bezoek aan Tossa de Mar en genoot vanop de middeleeuwse bovenstad van het mooie uitzicht op de Costa Brava.

In  Palafolls  maakte het koor zich klaar voor het eerste officieel concert. Het prachtige, romaans kerkje van Sant Genís de Palafolls had alles om het koor volledig tot zijn recht te laten komen. Ook de intermezzi van de bescheiden maar virtuoze pianist Hugo Martens, vielen erg in de smaak. Uiteraard werd er ter afsluiting gezamenlijk met het plaatselijk koor gezongen. ‘El Himno de la Paz’ beroerde de harten van iedereen.

Op maandag 13 april trok het reisgezelschap naar Barcelona en wandelde over La Rambla, de brede en gezellige boulevard met prachtige huizen en grote platanen. Gids Majelle, liet in de zijstraten mooie plekjes zien zoals de ‘Catedral de la Santa Creu i Santa Eulàlia’.

Na deze mooie wandeling ging het met de bus verder via de twee torens en de fontein van de Plaça d’Espanya naar de 213 meter hoge heuvelvan Montjuïc voor de picknick.

Op dan naar de ‘Sagrada Familia’, voor het tweede concert. Inzingen in de crypte waar Gaudi, de ontwerper van deze speciale basiliek begraven ligt, maakte, samen met het optreden in de kerk zelf, grote indruk.

Het volgende hoogtepunt was het bezoek aan het Klooster van Montserrat op dinsdag 14 april. In de overvolle kerk van deze Benedictijnenabdij op een hoogte van 720 meter aan de oostzijde van de berg Montserrat, bracht het koor, net voor het beroemde jongenskoor, een offerande aan de zwarte madonna.

De laatste dag trok de groep terug naar Barcelona, naar de gotische wijk met een bezoek aan de indrukwekkende ‘Santa Maria del mar’. ‘Palau de la Musica’, ontworpen door Lluis Domenèch i Montaner, kon op een koorreis niet op het programma ontbreken. Dit fantastische gebouw met haar indrukwekkende concertzaal, een orgel met 3000 pijpen en een omgekeerde gebrandschilderde koepel die de zaal van natuurlijk licht voorziet, maakte ons stil.   We kwamen ogen te kort om de creatieve overvloed in ons op te nemen.

Met een bezoek aan Parc Güell sloot Cantus Vocum haar bezoek aan Barcelona af. Tevreden en vol van prachtige indrukken en ervaringen werden de laatste foto’s opgeslagen in de buurt van de slangenbank, alweer van de hand van de catalaanse modernist Antoni Gaudi.

 

Een heel geslaagde reis met enthousiaste koorzangers en sympatieke medereizigers. Alweer een hoogtepunt op het palmares van CANTUS VOCUM GENK.